Doorgaan naar inhoud
6 tips om inktkosten te besparen

6 tips om inktkosten te besparen

Ondanks dat alles steeds meer digitaal is, rollen er zowel thuis als op kantoor nog regelmatig documenten uit de printer. Om te voorkomen dat uw printkosten te veel in de papieren lopen, begint u natuurlijk met het uitzoeken van de juiste printer. Echter, er zijn nog een aantal trucs om op inkt te besparen.Wij delen onze favoriete tips met u!

 

1. Gebruik een zuiniger lettertype

Bij het afdrukken van teksten, kunt u voor een duurzamer lettertype kiezen. Zo gebruikt het lettertype Century Gothic al zo’n 25% minder inkt dan het veelgebruikte Arial. Een ander voorbeeld van een zuinig lettertype is Ecofront. In dit lettertype zitten hele kleine, voor het blote oog onzichtbare gaatjes. Zo bespaart u inkt, zonder daar iets van te merken!

2. Print in batches

Inkjet printers zijn altijd even bezig met opstarten. Dit komt omdat de printkop bij het opstarten meestal wordt schoongemaakt. Dat schoonmaken gebeurt met kostbare inkt. Zonde! Het kan daarom lonen om de printer op standby te laten staan. Of spaar uw documenten op, en print ze allemaal tegelijk.

3. Nieuwe cartridges

Voor veel printers bieden wij huismerk cartridges aan. Deze cartridges zijn vaak goedkoper en bevatten meer inkt dan de originele versies. Op de huismerk cartridges bieden wij u levenslange garantie. Hierdoor weet u zeker dat u de beste deal hebt.

Daarnaast komt de melding om de cartridges te vervangen vaak als de cartridge nog niet helemaal leeg is. Klik deze melding dus zo lang mogelijk weg en vervang de cartridges pas als zij écht leeg zijn en u dit begint terug te zien in de kwaliteit van uw afdrukken. Extra tip: zorg er altijd voor dat u al nieuwe cartridges in huis heeft, zodat u niet plots zonder zit.

4. Print in zwart-wit

Kleurencartridges zijn over het algemeen duurder dan zwarte cartridges. Kijk daarom of het mogelijk is om de afbeeldingen uit een document te verwijderen of om de pagina’s in zwart-wit af te drukken. Hoe? Kies bij de instellingen voor “gebruik alleen zwarte inkt”. Wanneer u kiest voor “print in grijswaarden”, combineert de printer vaak de verschillende kleuren inkt om om een hogere kwaliteit zwart te produceren.

5. Kwantiteit en kwaliteit

Vraag uzelf, net voordat u op de printknop klikt, een extra keer af of het écht nodig is dat u deze pagina print. Wilt u een bestand wel graag op papier hebben, zet dan de printkwaliteit iets omlaag. Dit kan eenvoudig door in de printerinstellingen voor ‘concept’ of ‘snel’ printen te kiezen. De tekst blijft goed leesbaar, maar het bespaart u tot de helft minder inkt!

6. Dubbelzijdig printen

Door uw documenten dubbelzijdig af te drukken, gebruikt u de helft minder papier. Voor de hand liggend? Misschien, maar daarom niet minder waar. Tel uit uw winst!
Volgend artikel Problemen met het installeren van huismerk cartridges?