Doorgaan naar inhoud
Welke cartridge past in welke printer?

Welke cartridge past in welke printer?

Het kan een lange speurtocht zijn: zoeken naar passende cartridges voor uw printer. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel inktcartridges en toners op de markt met elk hun eigen code, kleur en grootte. En dan heeft u vaak ook nog de keuze tussen een origineel merk en een huismerkcartridge. In dit blog vertellen wij u graag hoe u het juiste inktpatroon vindt met behulp van een handig stappenplan. In een paar minuten heeft u de juiste cartridge gevonden en kunt u weer printen!

1. Wat voor printer heeft u?

Om uw zoektocht te starten, moet u eerst weten of u een laserprinter of inkjetprinter heeft. Laserprinters maken gebruik van tonercartridges, ook wel bekend als lasertoners, en inkjetprinters van inktcartridges. De meeste standaardprinters voor thuis zijn inkjetprinters. 

2. Welke cartridge moet u vervangen?

Nu duidelijk is of u een toner of inktcartridge nodig heeft, kunt u kijken welke kleur aan vervanging toe is. Als een kleur op is, merkt u dat vaak aan de kwaliteit van uw afdrukken. De kleuren vervagen en zien er minder goed uit. 

Sommige printers geven een melding dat de cartridge vervangen moet worden. Is dit bij u niet het geval? Bekijk dan de cartridges en ‘voel’ welke op is. Dit doet u eenvoudig door ze voorzichtig heen en weer te schudden. Maken de cartridges een klotsend geluid óf zit er helemaal niks meer in? Dan heeft u de cartridge te pakken die vervangen moet worden! U kunt ook een testpagina printen. De kleur die u mist, is de cartridge die toe is aan vervanging.

3. Welke cartridge past in welke printer?

Nu u weet welke cartridge u moet bestellen, komen we aan bij de laatste stap: zoeken naar de cartridge die past in uw printer. 

Heeft u een inktcartridge nodig? Ga dan naar deze pagina met inkt cartridge  Liever een toner? Dan kunt u naar de pagina met toners. Vervolgens klikt u op het merk van uw printer en krijgt u de keuze om te zoeken op printertype of inktcartridge-/tonernummer. 

 

Het printertype staat vaak op de buitenkant van de printerbehuizing. U klikt vervolgens op het juiste type printer, waarna u een compleet productaanbod krijgt van toners of cartridges die in dit model passen. 

 

Kunt u het printertype niet vinden óf wilt u specifieker zoeken? Kies dan voor de optie ‘zoeken op inktcartridge/toner nummer’. Hierbij zoekt u op de fabriekscode van uw lege cartridge. U vindt de code vaak aan de zij- of voorkant van het inktpatroon.

4. Kiezen voor origineel of huismerk?

Voor de meeste printers bieden wij, naast de originele merkcartridges, ook inktproducten aan van het inktplace huismerk. Wij raden u aan om hiervoor te kiezen, omdat ze stukken goedkoper zijn en vaak meer inhoud hebben. Dubbel voordeel, dus! Ook fijn is dat u levenslang garantie heeft op onze huismerktoners en -cartridges. Dit maakt het een perfect alternatief voor de vaak dure merkcartridges.
 

Wij hopen dat u de juiste cartridge heeft gevonden en dat u snel verder kunt gaan met het afdrukken van fantastische prints. Bent u er toch niet uitgekomen met bovenstaand stappenplan? Neem dan contact op met onze klantenservice die dagelijks voor u klaarstaat van 9.00 tot 18.00 uur!

Vorig artikel Problemen met het installeren van huismerk cartridges?