BLOG

op
Voor veel inkjetprinters bieden wij, naast de originele merkcartridges, ook inktplace huismerk cartridges aan. Deze cartridges bevatten vaak meer inkt en kunnen tot wel 60% goedkoper zijn dan de originele cartridges. Dubbel voordeel dus! Als u onverhoopt problemen ondervindt bij het installeren van een huismerk cartridge, dan kan dit verschillende oorzaken hebben. Lees hieronder verder voor verschillende tips.

De cartridge past niet in de printer

De inktplace huismerk cartridges kunnen er qua vorm net iets anders uitzien dan het originele artikel. Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met patenten van de fabrikant, waardoor niet exact dezelfde vorm mag worden gebruikt. Ook zijn cartridges soms universeel en geschikt voor meerdere printers. Hierdoor kan het lijken alsof de cartridge niet past.

Heeft u het idee dat uw cartridge inderdaad niet in de printer past? Bekijk dan onderstaande tips:
  • Controleer of het typenummer van de nieuwe cartridge overeenkomt met de lege cartridge.
  • Controleer of de kleur van de nieuwe cartridge overeenkomt met de lege cartridge.
  • Controleer of u alle beschermmaterialen heeft verwijderd.

Na het installeren van de cartridge geeft de printer een foutmelding

Krijgt u na het installeren van de cartridge een foutmelding? Dit kan soms gebeuren en is bijna nooit reden tot zorg. Als u een melding krijgt, controleer dan het volgende:
  • Gaat de melding inderdaad over de cartridge die u net geïnstalleerd heeft?
  • Komt het typenummer van de nieuwe cartridge overeen met de lege cartridge?
  • Komt de kleur van de nieuwe cartridge overeen met de lege cartridge?
  • Heeft u alle beschermmaterialen verwijderd?
Als u alle vragen met ja kunt beantwoorden, dan is het belangrijk te achterhalen wat voor foutmelding u precies krijgt. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat de printer u alleen een “waarschuwing” geeft dat de cartridge die u heeft geplaatst niet origineel is. Dit soort meldingen kunt u gerust wegklikken, waarna u zonder problemen kunt printen.

Garantie

Mocht er toch iets met de cartridge aan de hand zijn, dan heeft u levenslang garantie. Ook kan een printerfabrikant nooit garantie weigeren als u inktplace huismerk cartridges gebruikt.

Al met al zijn de inktplace huismerk cartridges dus een perfect alternatief voor de dure merkcartridges. Komt u er met bovenstaande tips toch niet uit? Onze klantenservice staat dagelijks van 9.00 tot 18.00 uur voor u klaar! 

op
Het kan een lange speurtocht zijn: zoeken naar passende cartridges voor uw printer. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel inktcartridges en toners op de markt met elk hun eigen code, kleur en grootte. En dan heeft u vaak ook nog de keuze tussen een origineel merk en een huismerkcartridge. In dit blog vertellen wij u graag hoe u het juiste inktpatroon vindt met behulp van een handig stappenplan. In een paar minuten heeft u de juiste cartridge gevonden en kunt u weer printen!

1. Wat voor printer heeft u?

Om uw zoektocht te starten, moet u eerst weten of u een laserprinter of inkjetprinter heeft. Laserprinters maken gebruik van tonercartridges, ook wel bekend als lasertoners, en inkjetprinters van inktcartridges. De meeste standaardprinters voor thuis zijn inkjetprinters. 

2. Welke cartridge moet u vervangen?

Nu duidelijk is of u een toner of inktcartridge nodig heeft, kunt u kijken welke kleur aan vervanging toe is. Als een kleur op is, merkt u dat vaak aan de kwaliteit van uw afdrukken. De kleuren vervagen en zien er minder goed uit. 

Sommige printers geven een melding dat de cartridge vervangen moet worden. Is dit bij u niet het geval? Bekijk dan de cartridges en ‘voel’ welke op is. Dit doet u eenvoudig door ze voorzichtig heen en weer te schudden. Maken de cartridges een klotsend geluid óf zit er helemaal niks meer in? Dan heeft u de cartridge te pakken die vervangen moet worden! U kunt ook een testpagina printen. De kleur die u mist, is de cartridge die toe is aan vervanging.

3. Welke cartridge past in welke printer?

Nu u weet welke cartridge u moet bestellen, komen we aan bij de laatste stap: zoeken naar de cartridge die past in uw printer. 

Heeft u een inktcartridge nodig? Ga dan naar deze pagina met inkt cartridge  Liever een toner? Dan kunt u naar de pagina met toners. Vervolgens klikt u op het merk van uw printer en krijgt u de keuze om te zoeken op printertype of inktcartridge-/tonernummer. 

 

Het printertype staat vaak op de buitenkant van de printerbehuizing. U klikt vervolgens op het juiste type printer, waarna u een compleet productaanbod krijgt van toners of cartridges die in dit model passen. 

 

Kunt u het printertype niet vinden óf wilt u specifieker zoeken? Kies dan voor de optie ‘zoeken op inktcartridge/toner nummer’. Hierbij zoekt u op de fabriekscode van uw lege cartridge. U vindt de code vaak aan de zij- of voorkant van het inktpatroon.

4. Kiezen voor origineel of huismerk?

Voor de meeste printers bieden wij, naast de originele merkcartridges, ook inktproducten aan van het inktplace huismerk. Wij raden u aan om hiervoor te kiezen, omdat ze stukken goedkoper zijn en vaak meer inhoud hebben. Dubbel voordeel, dus! Ook fijn is dat u levenslang garantie heeft op onze huismerktoners en -cartridges. Dit maakt het een perfect alternatief voor de vaak dure merkcartridges.
 

Wij hopen dat u de juiste cartridge heeft gevonden en dat u snel verder kunt gaan met het afdrukken van fantastische prints. Bent u er toch niet uitgekomen met bovenstaand stappenplan? Neem dan contact op met onze klantenservice die dagelijks voor u klaarstaat van 9.00 tot 18.00 uur!

op

Ondanks dat alles steeds meer digitaal is, rollen er zowel thuis als op kantoor nog regelmatig documenten uit de printer. Om te voorkomen dat uw printkosten te veel in de papieren lopen, begint u natuurlijk met het uitzoeken van de juiste printer. Echter, er zijn nog een aantal trucs om op inkt te besparen.Wij delen onze favoriete tips met u!

1. Gebruik een zuiniger lettertype

Bij het afdrukken van teksten, kunt u voor een duurzamer lettertype kiezen. Zo gebruikt het lettertype Century Gothic al zo’n 25% minder inkt dan het veelgebruikte Arial. Een ander voorbeeld van een zuinig lettertype is Ecofront. In dit lettertype zitten hele kleine, voor het blote oog onzichtbare gaatjes. Zo bespaart u inkt, zonder daar iets van te merken!

2. Print in batches

Inkjet printers zijn altijd even bezig met opstarten. Dit komt omdat de printkop bij het opstarten meestal wordt schoongemaakt. Dat schoonmaken gebeurt met kostbare inkt. Zonde! Het kan daarom lonen om de printer op standby te laten staan. Of spaar uw documenten op, en print ze allemaal tegelijk.

3. Nieuwe cartridges

Voor veel printers bieden wij huismerk cartridges aan. Deze cartridges zijn vaak goedkoper en bevatten meer inkt dan de originele versies. Op de huismerk cartridges bieden wij u levenslange garantie. Hierdoor weet u zeker dat u de beste deal hebt.

Daarnaast komt de melding om de cartridges te vervangen vaak als de cartridge nog niet helemaal leeg is. Klik deze melding dus zo lang mogelijk weg en vervang de cartridges pas als zij écht leeg zijn en u dit begint terug te zien in de kwaliteit van uw afdrukken. Extra tip: zorg er altijd voor dat u al nieuwe cartridges in huis heeft, zodat u niet plots zonder zit.

4. Print in zwart-wit

Kleurencartridges zijn over het algemeen duurder dan zwarte cartridges. Kijk daarom of het mogelijk is om de afbeeldingen uit een document te verwijderen of om de pagina’s in zwart-wit af te drukken. Hoe? Kies bij de instellingen voor “gebruik alleen zwarte inkt”. Wanneer u kiest voor “print in grijswaarden”, combineert de printer vaak de verschillende kleuren inkt om om een hogere kwaliteit zwart te produceren.

5. Kwantiteit en kwaliteit

Vraag uzelf, net voordat u op de printknop klikt, een extra keer af of het écht nodig is dat u deze pagina print. Wilt u een bestand wel graag op papier hebben, zet dan de printkwaliteit iets omlaag. Dit kan eenvoudig door in de printerinstellingen voor ‘concept’ of ‘snel’ printen te kiezen. De tekst blijft goed leesbaar, maar het bespaart u tot de helft minder inkt!

6. Dubbelzijdig printen

Door uw documenten dubbelzijdig af te drukken, gebruikt u de helft minder papier. Voor de hand liggend? Misschien, maar daarom niet minder waar. Tel uit uw winst!